De belangrijkste extras om te vloggen

Statieven & tripods

Je camera wil je niet vasthouden en zo onstabiele beelden crëeren. Een goed statief is daarom van belang!
Afhankelijk van het type camera kan je ongetwijfeld een goed statief vinden. Zelfs al maak je gebruik van je smartphone. Zijn er zeer veel statieven ter beschikking.
Ook draagbare statieven kunnen ervoor zorgen dat je stabieler beeld krijgt. Zo zijn er bijvoorbeeld de Gimbal statieven die je camera stabiel houden terwijl je rond loopt.

Ringlampen & verlichting

Al dan niet in combinatie met je statief is verlichting natuurlijk ook zeer belangrijk. Ga je binnen creëeren dan moet je extra verlichting voorzien. Je wilt natuurlijk geen blinkende neus in al je shots. Een ringlamp of camera verlichting kan hier voor zorgen.

Keyboards & muizen

Voornamenlijk voor de gamers van belang!
Wil je interessant zijn om te volgen bij het streamen moet je natuurlijk ook presteren. Dat kan alleen maar met het beste game-gear.
Een echt game-keyboard heeft mechanische toetsen. Ga dus op zoek naar een mechanisch toetsenbord. Bij een mechanisch toetsenbord zit onder elke toets een ‘mechanisch’ schakelaartje die elk op zich werken. Bij een gewoon toetsenbord is een groot membraam voorzien die de aanslagen registreert. Dit zorgt ervoor dat toetsen niet onafhankelijk werken en dus voor vertraging kunnen zorgen.
Een goede gamemuis moet vooral goed in de hand liggen en perfect registreren. We maken binnenkort de nodige product lijsten op.

Next level tools

Ga je echt next-level dan kan je kiezen voor een streamdeck.

De streamdeck heeft je volledige controle over je livestream. Elke knop kan je zelf gaan instellen. De knopjes zijn kleine lcd-schermpjes en kunnen dus volledig persoonlijk gemaakt worden!

Productlijsten

Hier komt binnenkort onze keuzes & testresultaten