De beste microfoons om te vloggen

Algemeen

Waar moet je op letten bij de aankoop van je volgende microfoon?

Je microfoon is waarschijnlijk nog belangerijker dan je camera. Je kan in principe nog wat interessants te vertellen hebben zonder top-video beelden te maken.
De beste microfoons hebben een aantal verschillende belangrijke features. Maak nooit gebruik van de eventuele ingebouwde microfoon van je camera. Deze zijn altijd éénrichtings gericht. en gaan daarom ook alle omgevings geluiden opnemen en soms nog verluiden t.o.v. je stem.
Ga dus zeker voor een bi- of unidirectionele microfoon.

Connectiviteit met USB

Een USB-microfoon is ideaal als je aan de computer gaat creëeren. Zoals bijvoorbeeld ook bij het streamen kan je via usb er makkelijk voor zorgen dat het geluid uit de computer met je stem wordt gecombineerd.
Maar ook de duurdere DSLR-camera’s hebben vaak een usb-ingang waarmee je deze kan connecteren.

Geluidswaliteit

Heb je een beperkt budget kies dan bij vookeur toch voor de betere microfoon en bespaar op je camera.
Eén van de populairste streaming microfoon is de Blue Snowball. Deze kan je al voor +- €60 aanschaffen. Ga zeker niet voor minder, dat wordt duurkoop, en ga je achteraf toch wat anders gaan kopen. Deze heeft ook een Cardioid & Omnidirectionele setting.
Wil je echt gesetteld zijn kies dan voor de Blue Yeti dit is echt de VLOG-Mic!.
Hiermee maak je echt een verschil!

Connectiviteit

Heel wat camera’s hebben een ‘gewone audio-jack

Extra’s

Andere extra’s voor je mic zijn dan weer de verschillende buttons die van pas kunnen komen tijdens het streamen en vloggen. Ga je streamen in plaats van vloggen is het praktisch om je mic snel te kunnen muten of het volume aan te passen. Ga je vloggen en maak je video’s dan kun je die steeds gaan bewerken.

Streamers & Gamers

Voor gamers ga je vaak gaan combineren met een goede headset. Heel wat Pro-gamer headsets bevatten best goede microfoons. Het nadeel is natuurlijk dat je ze enkel kan gebruiken terwijl je die mega-headset aan hebt. Wat dan weer niet zo interessant is wil je ook andere content creëeren.
Een stand-alone kwalitatieve mic is de belangrijkste investering voor je vlog-carriere.

Productlijsten

Hier komt binnenkort onze keuzes & testresultaten