Vloggen & Streamen

Wat is vloggen & streamen?

Vloggen & streamen is hot, maar wat is het nu precies?

Vloggen is een samentrekking van Video & Blogging. Bloggen is dan opnieuw een samentrekking van weB Log. Een log ( een soort dagboek dus ) bijhouden op het internet. Sinds mensen de mogelijkheid hebben om zelf informatie te delen op het internet is een blog houden super populair.
Door de verandering van de technologie is het creëeren van deze informatie & delen, veel vereenvoudigd omdat we gewoon video kunnen maken en die delen over het internet. Vroeger moesten we nog rekeninghouden met hoeveel data we verstuurden en was tekst uiteraard veel interessanter dan video.
Een goede tekst schrijven is ook niet iedereen weggelegd. Dat is met vloggen niet meer het geval!

Inhoud

Waarom is vloggen nu zo populair. Heel eenvoudig, we creëeren informatie die we zelf interessant en leuk vinden. Geen moeite dus enkel leuk! Omgekeerd kijken we alleen maar dingen die we leuk vinden en die ons interesseren. Zo maakt het onderwerp niet uit, ongetwijfeld zijn er op het internet mensen met net diezelfde interesses als jij zelf!
Just get out there en creëer content!

Content = Inhoud en dat is het codewoord.
Zoals hierboven vermeld moet je inhoud crëeren die ook anderen gaat interesseren, maar die zijn er ongetwijfeld. Je hebt natuurlijk meer kans echt te hypen wanneer je je kan onderscheiden van de anderen. Ga dus op zoek naar jouw niche en be the boss!

Streamen

Streamen is nog eenvoudiger! Je content is gewoon jouw gameskills. Via streamen ga je jouw game-ervaring delen. Ben jij een uber pro in Fortnite, Valorant, Counter-Strike:go , Leaguea of Legends, Call of Duty of om het even welke andere game? Deel het en ongetwijfeld followers bij de vleet, zorg wel dat je , zichtbaar bent en legit en interact met je publiek!
P.S. games streamen is echt niet alleen voor jonges, integendeel de vaak populaire gamers zijn gamerchicks!

Sponsors & geld verdienen

Doe je het goed en heb je genoeg followers dan kan je aandacht krijgen van bedrijven en aanvragen doen om gesponserd te worden. Heel wat vloggers & streamers verdienen ruim een veelvoud van een standaard maandloon, dus je efforts zullen zeker lonen!
Gewoon aan de slag dus!

Materiaal

Een belangerijk onderdeel van het overbrengen en te verschillen van de anderen is goed materiaal. Slechte beeldkwaliteit of audio is een echte afknapper.
Geef toe als je zelf kan kiezen tussen het kijken van een vlog of stream in hoge kwaliteit of ééntje die loopt te schokken en onduidelijk is, dan is de keuze snel gemaakt.