De beste webcams om te vloggen

Algemeen

Waar moet je op letten bij de aankoop van je volgende webcam?

De beste camera’s hebben een aantal verschillende belangrijke features. Ze mogen niet te groot zijn zodat je ze makkelijk kan verplaatsen en ook op locatie gebruiken, maar toch de nodige in- & output mogelijkheden. Bij voorkeur een top kwaliteit en de mogelijkheid om extra’s te koppelen zoals een standaard en externe microfoon.

Beeldkwaliteit

Hoe hoger de beeldkwaliteit hoe beter natuurlijk. Laat je budget het toe, ga dan zeker voor een 4K toestel zoals bv. Canon PowerShot G7X Mark III. Laat je budget het niet toe kan je ook 4K bereiken met sportcamera’s zoals een GoPro of alternatieven. Ook met een 1080p camera kan je zeker nog aan de bak, maar ga niet voor minder!
Hiermee maak je echt een verschil t.a.v. je ‘concurrenten’ die met hun telefoon lopen te filmen. Deze camera’s kunnen veel beter om met omgevingslicht en stabiliteit.

Connectiviteit

Heel wat camera’s hebben tegenwoordig wifi & bluetooth connectiviteit. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd met kabels moet lopen prutsen en van op afstand kunt bedienen. Ben je alleen dan werkt dat ook een stuk makkelijker!

Extra’s

Het is zeer belangrijk dat je camera de mogelijkheid biedt om een statief te gebruiken. Een statief is een echte noodzaak om stabiel beeld te maken. Zelfs met stabiliteits-software ga je een groot verschil merken als je met een statief gaat werken. Statieven bestaan in alle maten en gewichten en zijn natuurlijk afhankelijk van waar & hoe jij content gaat creëeren.

Productlijsten

Hier komt binnenkort onze keuzes & testresultaten